Dziś pyszne danie, które zaspokoi potrzebę różnych smaków. Smaczne, proste i szybkie do przygotowania.
Co będzie Ci potrzebne? Poniżej lista zakupów:
- 250 kaszy jęczmiennej
- 2-3 marchewki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- około 150 g daktyli
- 250 g świeżego szpinaku, pokrojonego w paski- ewentualnie mrożony
- 220 g sera owczego (może też być feta)
- natka pietruszki
- masło klarowane, kurkuma, sól, pieprz
Co zrobić?
Ugotować kaszę jęczmienną z kurkumą. W tym czasie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek zeszklić na maśle klarowanym. Obrać marchewki, pokroić w półplasterki, dodać do cebuli z czosnkiem i dusić pod przykryciem 6-8 minut. Dorzucić szpinak, pokrojone daktyle, natkę pietruszki i pokrojony ser. Wymieszać, dodać sól i pieprz.
No i delektować się daniem w dobrym towarzystwie.