W KUCHNI: Kasza z daktylami

Dziś pyszne danie, które zaspokoi potrzebę różnych smaków. Smaczne, proste i szybkie do przygotowania.

Co będzie Ci potrzebne? Poniżej lista zakupów:

  • 250 kaszy jęczmiennej
  • 2-3 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • około 150 g daktyli
  • 250 g świeżego szpinaku, pokrojonego w paski- ewentualnie mrożony
  • 220 g sera owczego (może też być feta)
  • natka pietruszki
  • masło klarowane, kurkuma, sól, pieprz

Co zrobić?

Ugotować kaszę jęczmienną z kurkumą. W tym czasie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek zeszklić na maśle klarowanym. Obrać marchewki, pokroić w półplasterki, dodać do cebuli z czosnkiem i dusić pod przykryciem 6-8 minut. Dorzucić szpinak, pokrojone daktyle, natkę pietruszki i pokrojony ser. Wymieszać, dodać sól i pieprz.

No i delektować się daniem w dobrym towarzystwie.